(…) Rupit és un trosset de món, enfonsat al cor de les fagedes de Collsacabra, un poble d’aquells que potser d’aquí vint anys ja haurà perdut la fesomia, però ara encara aguanta amb les teulades que ballen, amb els balcons de fusta primparada, amb els carrerons de pujades i de baixades, i amb unes casetes adormides, alguna amb finestres gòtiques i la majoria del disset, de l’època dels sants barrocs, de les Mares de Déu carregades de llàgrimes, de les cançons d’amor, dels bandolers, de l’Hereu Riera, d’En Serrallonga, i de Perot el lladre. El disset català és tota la Catalunya heroica i sentimental, és la flor del nostre cançoner i la túnica platejada de les nostres llegendes. I el poble de Rupit és això,un trosset viu, humilíssim i amagat del segle disset català( …)

Josep Maria de Sagarra (1894-1961) • Turisme de Natura

  Boscos de Rupit i Pruït: Coníferes a Corriol; fagedes al puig de Roma, al Soler, coll Sesviles, puig d’en Bac i la Casassa; i rouredes a Rupit.

  Mirador de Rupit: Al mateix poble, al paratge del mas el Soler. Vistes de Rupit, masos de les rodalies i l’Agullola

  Salt de Sallent: La riera de Rupit es precipita al buit per aquest salt de 100m. Visible des d’un mirador des d’on també podrem veure els cingles del Pla Boixer, el Far i el pantà de Susqueda.

  Mirador de la carretera de Pruit a Falgars: Deixant la C-153 al Pinós, l’antic camí de Pruit a Falgars és un seguit de maravelloses vistes de la Garrotxa, els Pirineus i els cingles d’Aiats.

  Balma dels Llims: Sota el pont Penjant de Rupit i el camí de Sant Joan de Fàbregues. Hi ha instal·lades fogueres, taules i bancs de pedra.

  Balma d’en Pedretes: Sota el poble de Rupit. Feta per la mà de l’home amb senyals d’extracció de rodes de molí.

  Riu

   

 • Turisme Cultural

  Rupit: Un dels pobles més bells del país, declarat Conjunt Històrico-Artístic, tant per la seva singular orografia, com per la conservació i la qualitat de les edificacions. Hi trobaran  nombroses mostres de l´art  romànic com l´ermita de  Sant Joan de Fàbregues, situada als afores de Rupit i envoltada d’una extraordinària vista dels límits del Collsacabra amb les Guilleries.

  L’església de Sant Llorenç Dosmunts a Pruit, poble annexat a Rupit i compost per masies disseminades al llarg del seu terme, on també hi ha l’església de Sant Andreu.

  Esglèsia de St Andreu de Pruit: Romànica molt modificada.Portal d´entrada dovellat. Campanar reniaxentista , s. XVIII i de pedra picada.

  Esglèsia de Sant Gil : Situada a Camajoan , mas al peu dels cingels d´aAats , en el camí de Rupit a Cabrera.

  Retaule de l´esglèsia St. Miquel Arcàngel: S.XVII. Barroca amb elements neoclàssics. Retaule adquirit a Olot el 1878, s.XVII. Campanar de pedra construït entre 1786 i 1869. Situada al nucli de Rupit.Esglèsia de Sta. Magdalena: S.XVII. Situada en un cim roquer en un meandre de la riera de Rupit. Porta dovellada i nau de volta de canó. Aplec, 23 de juliol.

  Santuari  de  Mare de Déu de Montdois: S.XVII. Coneguda com la Catedral de les Guilleries. Formada per una gran nau, creuer, capelles laterals, cúpula i cor.

  Trobareu també museus interessants com el Museu arqueològic a Vilanova de Sau o bé la Col·lecció d’Estris de Pagès a Tavertet.

  Riu

   

 • Turisme RUPIT

  Turisme Familiar

  Rupit i Pruït  es troba situat, a la comarca d’Osona, a una altitud de 845 metres sobre el nivell del mar. Rupit és un interessant poble turístic de carrers empedrats i cases rústiques (segle XVI i XVII) que, mantenint-se fidel a la seva arquitectura original, es presenta com a un genuí paisatge urbà medieval. És un indret ideal per passar les vacances en família, gaudir d’aquest paratge de muntanya i conèixer la gastronomia de pagès. No podeu marxar sense tastar la coca de pa, la Ratafia i els bulls!

  Riu

 • Turisme Esportiu

  L’encant de l’orografia i la gran diversitat de racons insòlits que componen la Vall de Sau i el Collsacabra han afavorit la creació d’un ampli ventall d’activitats per gaudir del turisme actiu. La regió, formada per rieres, cingleres, salts d’aigua, coves prehistòriques i el pantà, és molt adient per a la pràctica de tot tipus d’activitats a la natura. Per això, diverses entitats esportives i empreses de lleure treballen per facilitar-ne la realització. Els aficionats als esports d’aventura no poden perdre´s els espectaculars barrancs, els ràpels, els salts amb tirolina, l’espeologia, l’escalada o el tir amb arc.

  Emmarcades en un paisatge imponent, s’obren camí infinitat de rutes per fer a peu, en bicicleta tot terreny (BTT), a cavall o, fins i tot, amb el 4×4.

  Els senders estan ben senyalitzats i molts s’enllacen, com ara el GR 2 que travessa tot el territori. Si hom vol gaudir d’una vista única, pot sobrevolar la zona en globus aerostàtic o en ultralleuger. Les activitats aquàtiques com el piragüisme, l’esquí nàutic i la pesca es practiquen a les aigües tranquil·les de l’embassament de Sau.

  Riu