CA

Per un món més net

Polítiques ambientals Sènia

Un dels principals fonaments sobre els quals se sostenen els establiments Sènia, és l’entorn que els envolta. Els Càmpings & Ressorts Sènia estan situats als llocs més emblemàtics de Catalunya, la majoria en paratges naturals. Per això, som conscients del que tenim i treballem perquè cada una de les nostres accions siguin respectuoses amb el medi ambient, aquest medi que tant en dona.

El Càmping i la natura són dues paraules que sempre van de bracet, perquè si a Sènia haguéssim de definir el que és el món del càmping, diríem que és una filosofia de vida basada en gaudir de les coses bones de la vida i que tant hem trobat a faltar aquests anys: la família, la llibertat, els amics, i, sobretot, la naturalesa.

Aquestes vacances treballarem per netejar el nostre entorn!

Vine de vacances i estalvia aigua

Com bé sabem, l’aigua és el bé més apreciat, però a la vegada és escàs. Per això, hem d’utilitzar-lo amb responsabilitat i això a Sènia ho tenim molt clar. Aquestes són algunes de les mesures de Sènia per estalviar aigua:

Recs gota a gota: perquè els nostres jardins llueixin així de brillants i colorits, necessiten aigua, perquè això no suposi un malbaratament amb el medi ambient, tots els jardins dels càmpings Sènia disposen de recs gota a gota que controlen constantment la despesa d’aigua.

Aixetes amb difusors / airejadors que redueixen el flux d’aigua: en zones comunes com blocs sanitaris, fonts i altres zones amb aixetes, hem instal·lat un difusor d’aigua que ajuda a reduir el flux d’aigua. A més, hem instal·lat aquest difusor als més de 500 allotjaments de Sènia.

Plantació d’espècies autòctones o de clima mediterrani als nostres jardins: com hem comentat, una de les característiques dels càmpings Sènia són els seus jardins, i per això mateix, treballem constantment perquè estiguin en perfecte estat. A més, utilitzem plantes autòctones de la zona que no danyen l’ecosistema de l’entorn del càmping.


Vine de vacances i estalvia energia

Cada dia existeixen més innovacions respecte a les energies renovables i l’objectiu de Sènia és apostar per elles. Actualment, disposem de plaques solars de producció d’ACS a la majoria dels càmpings que suposen un gran percentatge del consum elèctric per a Sènia. D’aquesta manera, aportem el nostre granet de sorra a la reducció d’emissions, ajudant a la conservació del nostre entorn natural.

A més, en el que es refereix als allotjaments, hem instal·lat un sensor a les finestres per tal d’evitar que l’aire condicionat funcioni mentre alguna de les finestres estigui oberta. Així mateix, durant els últims anys, hem substituït les fonts d’il·luminació poc eficients per elements de baix consum i LED.

Per acabar, a tots els bungalows, mòbil homes i glampings del Grup Sènia estem substituint els aparells d’aire condicionat normals pels nous sistemes Inverter, els quals aconsegueixen una major eficiència energètica i un menor consum. Es tracta d’un sistema que regula el funcionament de l’estructura de l’equip, aconseguint així fins a un 40% d’estalvi.

Conscienciació del personal

Si parlem dels principals pilars de la filosofia de Sènia, hem de prestar especial interès a la qualitat del servei, en tots els àmbits. En aquesta ocasió, pren importància el nostre personal, el qual és seleccionat i format, no només per a fer valer la qualitat en el servei durant les vacances, sinó també per a dur a terme les seves tasques respectant el medi ambient.

Per tant, cada departament compleix rigorosament amb les mesures i normes establertes per a contribuir a la pràctica d’accions que ajuden a millorar el medi ambient, i evitar al màxim els possibles efectes al canvi climàtic. Algunes d’aquestes pràctiques són:

Recollida de residus amb el cotxe elèctric: cada dia, els contenidors del càmping són buidats i netejats amb l’ajuda dels vehicles elèctrics del càmping.

Classificació prèvia de residus generals: els residus plàstics i metàl·lics són emmagatzemats al càmping per al seu posterior trasllat al dipòsit de residus corresponent.

Reciclatge a tots els departaments: a totes les àrees del càmping s’exigeix la separació de residus.

Reciclatge d’oli: se separa l’oli utilitzat i s’emmagatzema per entregar-lo a l’empresa de reciclatge.