CA

Com puc ser un viatger més responsable?

Dia mundial de la natura

Última actualizació: 03 Març 2021

Dia mundial de la vida salvatge

Avui 3 de març se celebra el dia mundial de la vida salvatge. L'ONU va instaurar aquest dia de conscienciació per a posar en valor la necessitat de conservar la fauna i la flora silvestre del nostre planeta. Aquesta data commemora la convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres "CITES" signada l’any 1975.

Certament, la situació actual ha fet que veiem la necessitat de viure d'una forma molt més respectuosa i conscient amb el present i ha posat en valor la importància de preservar la natura. Aprofita aquest moment tan particular per a crear una llista de bons hàbits per ser més respectuós amb el medi ambient a la propera escapada que tinguis planejada.

Planteja't viatjar amb l'objectiu de gaudir de la destinació i de conèixer cada racó per a poder viure'l plenament i conservar-lo tal com l'has trobat perquè tant per qui hi visqui com pel següent visitant, l'espai i l'experiència siguin els mateixos. 

atalunya és un país ple de racons majestuosos per perdre's i caminar, platges d'aigües cristal·lines per a nedar i bussejar, muntanyes per a caminar, escalar o travessar amb bicicleta. Un territori ple de pobles pesquers per a gaudir de la millor gastronomia mediterrània i d'allotjaments turístics com hotels i càmpings per a viure les millors vacances.

Cada racó natural t'espera per a meravellar-te i perquè li ofereixis el respecte que es mereix.

 "EL PODER QUE TÉ EL TURISTA, ÉS L'ELECCIÓ" Institut del Turisme Responsable

Així que un cop triada la destinació, com pots gaudir més de la teva experiència sent més responsable?

 Et presentem 10 idees que faran del teu viatge una experiència única i responsable!

  • Un cop arribis a la destinació, camina per accedir als llocs. Utilitza el transport públic o, fins i tot, lloga una bicicleta.
  • Gaudeix de l'slowmoving, respira aire profund i aprofita el camí en el transport que hagis triat per observar aquells espais on que t'agradaria aturar-te i conèixer.
  • Fes servir una ampolla o envàs reutilitzable. La reducció de la petjada hídrica és de summa importància i tots hi podem aportar.
  • Utilitza la quantitat d'aigua i llum necessàries al teu allotjament. Pensa i actua al lloc de vacances com si estiguessis a casa.
  • Aprofita per a preguntar les polítiques mediambientals de l'establiment on t'allotgis. Als càmpings Sènia, utilitzem plaques fotovoltaiques per a generar energia i a la recepció oferim una bossa de jute reutilitzable i reciclada que et pot ser molt útil durant tota l'estada.
  • Gaudeix de l'slowmoving, respira aire profund i aprofita el camí al transport que hagis triat per a observar aquells espais als quals t'agradaria aturar-te i conèixer.
  • Coneix i respecta la cultura pròpia del lloc. Pregunta, interessa't i enriqueix-te amb la màgia de descobrir noves formes de fer.
  • Compra souvenirs a negocis locals. La tradició que passa de generació a generació representa el valor sociocultural i la varietat d'un país tan divers com el nostre.
  • Aprofita per observar la natura, pot ser que descobreixis una nova planta o alguna flor prop del teu allotjament. Mira al voltant amb agraïment i intenta no trepitjar cap espècie.
  • A mar, aprofita a submergir-te i gaudir de la gran varietat de peixos que la Costa Brava i la Costa del Maresme t'ofereixen. Neda amb ells, deixa que t'ensenyin on viuen. I, si veus alguna deixalla, aprofita per a retirar-la i reciclar-la al sortir de la platja.


Recorda que viatjar és conèixer la cultura, les persones i l'entorn on et trobes.

L'elecció d'un càmping per a passar les vacances t'ofereix la possibilitat de viure aquesta experiència en ple contacte amb la natura. Ella configurarà el teu entorn visual, et farà desconnectar i t'ajudarà a connectar amb tu mateix gràcies a la seva bellesa. Si tries un càmping per a anar de vacances, coneixeràs la natura de primera mà.

Gaudeix del moment i sigues conscient que la natura és de tots.

Feliç dia mundial de la vida salvatge!

Playas
';