Tornar

Parc Natural Aiguamolls

 Els amants de la naturalesa han trobat el seu destí ideal. Aquest Parc Natural és una immensa joia plena de fauna, flora i paisatges encantadors.

Creats a l'octubre del 1983, els Aiguamolls de l'Empordà són una de les zones humides més importants de Catalunya, situats entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga. El parc inclou a més les reserves naturals integrals de les Llaunes, dels Estanys i de l'Illa de Caramany, les quals reben el nivell de protecció més elevat segons la legislació de Catalunya.

 No podeu perdre-us una visita a aquest parc natural si us allotgeu per la zona. Podeu donar un cop d'ull a la pàgina web del Parc per a consultar els itineraris recomanats, tant per a anar a peu, com amb bici, en cadira de rodes… Estem segurs que trobareu alguna ruta que us vindrà de gust i serà adaptada a tots els membres de la família. Només us faltarà comprovar les condicions meteorològiques per a poder planificar la sortida i pensar en l'equipament adequat (botes de pluja o crema solar).El Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà, de més de 4.700 hectàrees, és una de las zones humides més importants de Catalunya, a més d’un dels principals llocs d’observació d’aus.

En general, el Parc Natural està format per un conjunt d'estanys, pastures i prats inundables, a causa de la influència dels rius Muga i Fluvià. Podem dividir el parc en 3 zones:

  • D'una banda, la zona nord: la Reserva dels Estanys amb els estanys de Castelló, Palau, Vilaüt i Mornau, llacunes costaneres, canyissars i prats inundables.
  • D'altra banda, la part central: la Reserva de les Llaunes amb el sistema d'estanys de la desembocadura dels rius Muga i Fluvià, llacunes costaneres, prats salobres i dunes.
  • I finalment el riu Fluvià. A pocs metres de l'embarcador del nostre càmping es troba la Reserva de l'Illa Caramany, bosc de ribera ben estructurat i conservat.

Aquestes condicions fan d'aquest lloc encantador el refugi ideal per a la fauna salvatge, i molt especialment les aus aquàtiques. També són importants les comunitats de peixos, rèptils i amfibis.

La visita al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, l'entrada del qual està situada a 6 km del nostre càmping, també es pot combinar amb visites guiades o gratuïtes a altres llocs d'interès històric artístic o natural que tant abunden a la Costa Brava i a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà.


Què visitar al Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà?

Hi ha dues formes de visitar el Parc, a peu o en bicicleta. A més hi ha diferents recorreguts que s’hi poden fer. Totes aquestes rutes estan molt ben indicades i n’hi ha de diverses dificultats. Per tant no et preocupis si véns amb nens.

1. Des del Cortalet fins al Mas del Matar: Es tracta d’un recorregut curt (2,5 km), però molt complet ja que es pot contemplar una bona part dels Aiguamolls des dels nombrosos miradors que trobaràs pel camí.

2. Des del Mas del Matar a les Llaunes: Aquesta ruta transcorre des del Mas del Matar fins a la platja. Podràs veure els estanys d’aigües poc profundes amb una gran diversitat de fauna. El recorregut són 2,3 km.

3. Volta a la Reserva Integral de Les Llaunes: Recorre la franja litoral de la reserva. Al recorregut podem destacar l’observació de nombroses zones sorrenques. Aquest recorregut és de 8,2 km. No obstant, aquesta ruta resta tancada de l’1 d’abril a l’1 de juliol per ser el període de nidificació de les aus.

4. Des del Cortalet als Estanys Europa: Recorre aquests dos espais humits del Parc (4 km)

5. Riu Fluvià: Aquest itinerari passa pel Càmping Sènia Riu i recorre els marges del Riu Fluvià, des del poble de Sant Pere Pescador fins a la desembocadura del riu.  Hi destaca la gran riquesa florística i de fauna.

camping riu-camping en el parque natural els aiguamolls de emporda
camping riu-camping en el parque natural els aiguamolls de emporda
camping riu-camping en el parque natural els aiguamolls de emporda
camping riu-camping en el parque natural els aiguamolls de emporda
camping riu-camping en el parque natural els aiguamolls de emporda